Rethinking a space for a growing family; this mews house was originally renovated by the artist Leonard Hessing but the architect Louise Underhill has made it her own by opening up and modernising the space while staying true to Hessing’s original designs.

The glazed roof to the rear of the property has been lifted and replaced while a terrace and office space have been added to the roof. Part of the front wall was replaced to support the additional load above and careful calculations ensured the existing boundary walls would sustain this load. Exposed structure has been used throughout and care was taken when specifying the sizes of structural elements to ensure a homogeneous feel throughout the house.
Location: London
Year completed: In progress
Client: 
Private
Architect: 
Louise Underhill
Wider team: N/A

Back to Top